Slutte med smokk? Her er tipsene som hjelper!

Skal den lille slutte med smokk? Da kan det være lurt å ta det stegvis.. Plukk vekk smokken ved anledninger der barnet ditt er opptatt. Det kan f.eks være ved frokosten eller når barnet leker.

skal din baby slutte med smokk?

Det er nok en stund før denne krabaten skal slutte med smokk!

Fjern smokken ved frokosten!

Når dere først begynner å slutte med smokken er det viktig å være konsekvent. Hvis barnet ikke har lov å ha smokk ved frokosten så hold ved dette. Ha smokken ute av synes så mye som mulig. Tilslutt vil det bli en vane for barnet at smokken ikke er tilgjengelig.

Når dette er på plass kan man begynne å tenke på å redusere bruken av smokk før leggetid, eller når barnet står opp. Tenk også på å redusere bruken av smokk når barnet er lei seg, eller kjører bil.

Det er viktig å ha med barnehagen når barnet skal slutte, slik at de også er flinke til å ta bruke smokken mindre. Man må også fortelle familien at barnet skal slutte med smokken, så slipper man forvirring om når det er greit å bruke smokken.

Når man skal slutte med smokk kan man også innføre ett alternativ, kanskje kosekluten ba-ba blankie eller drømmesauen Ewan?

Andre metoder for å slutte ved smokk.

Det finnes flere fornøyelsesparker som har dyre slutt med smokk tilbud.

-Hos akvariet kan smokken sove hos fiskene.

-Hos dyreparken kan man gi smokken til kapteinsabeltann. Kanskje den må gå planken?

Slutte med smokken på nattestid?

Når du skal slutte med smokken på nattestid er det viktig å være konsekvent. Forklar til barnet at man skal slutte med smokken i god tid i forveien.

Det kan ta opp til 2-3 uker før soverutiner er tilbake som normalt, og barnet kan bruke mye lengre tid på å sove. Her kan det kanskje være en fordel å gjøre det på hverdagene, da er faste rutiner med barnehage og faste leggetider. Her vil man kunne få litt hjelp å slite ut barnet på dagtid, slik at det sovner fortere på kvelden.

Hvis man har brukt Ewan drømmesau fra barnet var liten, kan denne også være stor hjelp under avendingen av smokk.

Lykke til med avending av smokken! Gi gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk.

Trenger du flere tips? Se på disse artiklene her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *