5 tips til pussing av barnas tenner!

Tannpuss barn 1 år
The Brushies familie

5 GODE TIPS SOM HJELPER NÅR DU SKAL PUSSE BARNAS TENNER!

TANNFREMBRUDD? SLIK GÅR DU FREM.

Er det tid for banas tenner? Tannfrembrudd kan være veldig slitsomt om man er uheldig- heldigvis for noen få kan den første tannen vokse uten problemer! For de uheldige kan tannfrembrudd påvirke både søvn, spyttproduksjon og det kan gå utover humøret!

Når barn får sine første tenner kan det fort kreve at barnet går med smykke pga alt slevet! Vaskemaskinen får kjørt seg da. Desverre er det ikke så mye å gjøre med slevet, men man kan lindre barnets kløe med f.eks biteleker eller biteringer. «The Brushies» fungerer veldig godt som en biteleke.

«The Brushies» kan også brukes til å masere barnets gommer- nettopp pga den er så myk! «The Brushies» er perfekt som første tannkost.

GODE TIPS TIL TANNPUSSEN HOS BARN!

1. Puss tenner hver morgen og kveld!

Barn skal pusse tenner like ofte som voksne- det betyr hver morgen og hver kveld! Det kan det fort bli mye krangling av! Det kan derfor være lurt å benytte «The Brushies» som er en gøy og myk fingertannbørste i de første årene.

2. Benytt fluortannkrem- ja barna skal ha fluor også!

Når barna skal pusse tenner så bruk fluortannkrem(0.1%). Hvor mye tannkrem skal man benytte? Jo! Tannkremen på tannbørsten skal være ca 1 ert i størrelse. Når man pusser det viktig å bruke en myk tannbørste slik at babyen eller barnet ikke får vondt. Hvis man bruker tannkost skal den byttes ut ofte slik at kosten ikke blir slitt.

Babyer og barn har en tendens på å bite på tannkosten- slik at børsten blir ødelagt! Det er også slik at etter en stund så blir tannkosten stiv i børsten pga rester av tannkrem. Finertannbørsten «The Brushies» er ett mykere og mer økonomisk alternativ ettersom den varer lengre!

3. Barnet skal helst ikke skylle tennene eller drikke etter tannpussen

Barnet skal helst ikke skylle tenner med vann etter tannpussen. La tannkremen virke på tennene slik at den får lagt seg som en beskyttelseshinne. Skyller man tannkremen av etter tannpussen vil noe av beskyttelsen bli redusert. Det anbefales at man venter med å spise eller drikke i ca 1-2 timer etter tannpuss!

4. Fluortilskudd kan babyen få det?

Det er helt greit å gi babyen fluortilskudd! Fluortilskudd kan man benytte fra babyen fyller 6 måneder. Daglig bruk av fluor bidrar til å beskytte tenner mot syreangrep og hull. Fluor øker også gjennoppbyggning av skadet emalje og hindrer at begynnende hull blir større eller utvikler seg.

5. Gjør tannpussen gøy og spennende!

Det er lov å pusse tennene samtidig som man ler og koser seg! Det er enda lettere for barnet å åpne munnen når det er glad og lystig stemning. Hvis barnet nekter å pusse tenner er det kun en løsning som gjelder- og det er tvang! Tannpussen må utføres uansett!

For å unngå at barnet begynner å motsi seg tannpussen kan man gjøre det morsom og gøy å pusse tenner! Da kan man bruke fingertannbørsten «The Brushies» for å gjøre tannpussen til en lek!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *