5 plager barnet kan lide av. Sover babyen urolig? Da må du lese dette!

baby som sover søtt
baby som sover søtt

HVILKE PLAGER KAN PÅVIRKE GOD BABYSØVN?

Det er en vanskelig situasjon for foreldre om babyen sover urolig om natten. Den fine småbarnsperioden blir ødelagt av lite søvn og dårlig humør. Her er en liste over 5 plager som kan påvirke barnets søvn.

Fysiske plager som gjør at den nyfødte sover urolig:

Sure oppstøt eller reflux kan gi dårlig babysøvn.

Det er vanlig at babyen gulper etter amming, mat eller måltider. Refluks er ufrivillig gulping eller sure oppstøtt. Dette kan gi en en del plager og mistrivsel. I tillegg kan det gjør at barnet får dårlig søvn om natten.

Ørebetennelse på den lillle hindrer god søvn.

Ørebetennelse er en fysisk plage som kan ligge å ulme. Det kan være vanskelig å oppdage på barn og babyer. Ørebetennelse er noe som påvirke søvnen til barnet. Barnet vil også ofte våkne i løpet av natten på grunn av øresmerter.

Rygg og nakkesmerter? Da kan babyen være urolig under legging.

Rygg og nakkesmerter er ikke godt å ha, og selvfølgelig ikke for den lille heller! Urolige netter med baby kan skylder plager som rygg og nakkesmerter. Her er det mulig å gå til kiropraktor for utredning.

Magesmerter gjør at babyen våkner på natten.

Har barnet mye luft i magen? Er barnet mye urolig på dagtid og på kveldstid? Dette utløses ofte av måltid så følg med om barnet er urolig en stund etter at det har spist. Den nyfødte eller spedbarnet kan våke opp på natten regelmessig grunnet magesmerter.

Emosjonelle plager kan påvirke babyens søvn.

Babyen kan være påvirket av vanskelig fødsel, adskillelse, eller emosjonelle plager relatert til tidligere smerter eller sykdom.

Emosjonelle plager kan være årsaken til at baby sover urolig om natten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *